Blev anbefalet kugledyne

Min oplevelse af Snoezelhuset og ikke mindst kugledynen, fortalt af Annette Zastrow

Jeg har ikke sovet ordentligt i mange år efter jeg blev syg. Grundet en svær depression og deraf en hjerneskade i Hippocampus og Amygdala har jeg sovet ganske få timer og fået meget lidt sammenhængende søvn gennem årene. En hel nats søvn kunne tælles på fingrene. Der var forsøgt med samtlige gode råd og tiltag fra diverse specialister og læger. Endog medicin i flere afskygninger har været forsøgt. Jeg var nået til en form for accept af min manglende søvn, indtil jeg blev præsenteret for Snoezelhuset.

Hold da op. Bare da jeg trådte indenfor dørene, mærkede jeg straks en form for ro og mental fred brede sig i mig. De rum, som gjorde mest for mig, var, hvor jeg virkelig blev grounded. Lyse rum i blide farver, stille musik og film, der afspejlede naturen. Det var her, jeg blev introduceret til kugledynen og massage-sengen med spuledysserne. Det var flere år siden, jeg virkelig havde mærket mig selv og den ro, det gav, var helt fantastisk.

Conni (ergoterapeut i Snoezelhuset) opfordrede mig til, at jeg skulle prøve at sove med en kugledyne på 8 kg. Den skulle måske kunne hjælpe på min manglende sammenhængende, dybe søvn.
Jeg var lidt skeptisk, eftersom alt jo var forsøgt, men jeg er godt nok glad for, at jeg lod tvivlen komme dynen til gode. Indenfor ganske få dage sov jeg igennem. Jeg sov hele natten uden at vågne en eneste gang.
Hånden på hjertet. Det er den mest fantastiske opfindelse til dato. Den har forandret mit liv totalt.

Før var jeg nærmest zombie i mit eget liv, intet overskud, forsøgte at dulme min enerverende træthed med usund kost, ingen glæde, sociale liv næsten ikke eksisterende, ingen motion, dårlig mor for mine skønne børn. Depressionens grimme ansigt tittede lidt for ofte frem. Alt sammen på grund af manglende søvn igennem flere år.

Jeg sover stadig hver eneste nat og har fået et fantastisk overskud. Godt humør til trods for mine mentalt irreversible skader. Spiser sundt, dyrker en masse motion, er blevet meget social og har overskud til at være en ordentlig mor for mine børn. Jeg har ikke set nogle tegn overhovedet på tilbagefald og alt sammen kan jeg takke kugledynen for.

Snoezelhuset og ikke mindst kugledynen har givet mig lysten og modet til livet igen.

FAKTA

Kugledynen skaber en øget kropsbevidsthed, da den er fyldt med specialfremstillede plastikkugler, der ligger sig tæt til kroppen. De mange kugler stimulerer både berøringssansen og muskel- og ledsansen, fordi vægten af de løstliggende kugler på en behagelig måde giver punktvise tryk på kroppen.